Dit is pellegrino Peter van Yperen

Mijn naam is Peter van Yperen. Ik ben 45 jaar geleden geboren in Bavel en woon inmiddels samen met Carlijn en Senna in Loenen aan de Vecht. 

12 maanden geleden begon het in mijn hoofd te spelen om de Camino te gaan lopen. Hoe meer ik over deze tocht las werd ik steeds meer gegrepen door de verhalen. Ik heb dan ook 8 maanden geleden besloten het zelf avontuur aan te gaan. En ik niet alleen. Al snel bleek dat een aantal vrienden  een stuk met me mee willen lopen. Ik weet het zeker, het wordt een avontuur en een heel bijzondere tocht. Ik heb er zin in! 

Wat is de reden waarvoor je de Camino loopt?

De voorbije jaren hebben wij met z’n drieën veel meegemaakt. Het krijgen van een tweeling die we voor altijd met ons mee dragen. Het opnieuw moeten opbouwen van ons huis. Van dichtbij de worstelingen zien die ziekte met zich mee brengt. Maar ook de reizen die we hebben gemaakt, je dochter zien opgroeien en ook de persoonlijke groei die je doormaakt Genoeg stof om eens bij stil te staan, om te vieren en te verwerken. 

Voor welk goede doel loop ik?

Ik heb van dichtbij mee gemaakt wat Parkinson doet. Langzaam wordt het bewegen moeilijker en niet meer vanzelfsprekend. Ik heb gezien dat bewegen een uitdaging wordt, maar ook de oplossing tot het probleem. Dit bracht mij op het idee om zelf ook de uitdagending aan te gaan en deze tocht in te zetten om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de Parkinsonisme vereniging. Zowel voor onderzoek, als ook om gezinnen te kunnen ondersteuning die met parkinson te maken krijgen. 

Dit is pellegrino Carlijn Jansen

Mijn naam is Carlijn Jansen, ik ben 46 jaar en woon samen met Peter (45) en Senna (10) in Loenen aan de Vecht. Toen Peter aangaf dat hij de Camino Santiago de Compostella wilde lopen, heb ik lang gedacht dat ik deze 6 weken bij onze dochter zou blijven. Voor de zomer heb ik besloten dat ik dit bijzondere avontuur op een stukje camino wilde delen met Peter. Ik loop drie dagen mee en Senna en ik halen Peter op als hij aankomt in Santiago de Compostelle in de herfstvakantie.

Wat is de reden waarvoor je de Camino loopt?

De Camino staat naast de fysieke uitdaging van bewegen ook voor een mentale uitdaging. Gebeurtenissen in ons leven die we meedragen en waar we van leren. Peter en ik hebben samen een tweeling gekregen die niet levend ter wereld is gekomen. Eén van de vele mooie en minder mooie avonturen die we samen hebben beleefd. Voor hen leg ik twee steentjes langs de weg van de Camino, in memoriam.

Voor welk goede doel loop ik?

Bewegen zorgt voor positieve veranderingen in de gemoedstoestand en emoties, essentieel voor mensen met een chronische en progressieve hersenziekte als Parkinson. Met liefde loop ik drie dagen mee op de Camino met Peter voor de Parkinson vereniging om onderzoek naar de ziekte van Parkinson te kunnen financieren. Parkinson is een ziekte waar steeds meer mensen aan lijden, inmiddels wordt het patiëntenbestand in Nederland geschat op 63.500 mensen. Daar moet en daar kan iets aan gedaan worden.

Dit is pellegrino Jochem van Lier

Mijn naam is Jochem van Lier. Ik ben 45 jaar en woon samen met mijn vriendin Peggy, haar zoon Yannick en mijn zoon Mace in Breda. In mijn dagelijkse werk ondersteun ik particulieren en bedrijven op technisch en logistiek vlak. Ik heb Peter tijdens mijn elfde levensjaar leren kennen en we koesteren sindsdien een hechte vriendschap. We staan voor elkaar klaar als er iets te vieren valt, maar ook met persoonlijke uitdagingen in het leven vinden we steun bij elkaar.

Wat is de reden waarvoor je de Camino loopt?

Peter kenmerkt zich door een krachtige instelling en zo is bij hem het idee ontstaan om de Camino te lopen. Ik ga mee om naast alle avonturen die we al samen mee hebben gemaakt ook dit avontuur samen mee te kunnen beleven. Oude herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen maken. Ik heb al een weekje mogen oefenen in Duitsland en dat heeft me al veel gebracht. Ik ben dan ook benieuwd wat deze Camino samen met Peter mij gaat brengen….. Ik loop in 5 dagen 114 km’s.

Voor welk goede doel loop ik?

Ik loop met Peter mee om hem te ondersteunen, maar ook voor de Parkinson vereniging om onderzoek naar deze ziekte te kunnen financieren.  Wilt u mij steunen door financieel bij te dragen als sponsor voor de Parkinson vereniging?

.

Dit is pellegrino Dana Jansen

Mijn naam is Dana Tabak-Jansen en ben 42 jaar oud. Ik woon samen met mijn man Erik in Gouda en mijn schatten van kinderen Steyn (9), Niek (7) en Marlou (5).

Wat is de reden waarvoor je de Camino loopt?

Inmiddels 5 jaar geleden was er bij mij borstkanker met uitzaaiingen vastgesteld. Net in een periode waarin mijn 4-maanden-oude dochter na 2 weken uit het ziekenhuis kwam van een heftig RS-virus. In die periode zijn we ook verhuisd naar een nieuwbouwhuis. Dat was een heftige onzekere periode, waarin onze wereld compleet op z’n kop stond.
In deze periode en tijdens de behandelingen hebben we ontzettend veel steun gehad van de lieve mensen uit mijn directe omgeving en ook uit onverwachte hoek, zo mooi om dat te mogen ervaren!

Na 1,5 jaar behandeling ben ik fysiek vrij van de borstkanker, superfijn! Het leven is zo mooi! 

Toen Peter me vertelde dat hij de Camino ging lopen was ik direct enthousiast! Het lijkt me een hele bijzondere ervaring om mee te mogen maken.

Voor welk goede doel loop ik?

k steun de Borstkankervereniging Nederland sindsdien en doneer geregeld. In sept dit jaar ga ik een week de Camino de Santiago de Compostela lopen.

Graag help ik de Borstkankervereniging Nederland (BVN) om de steun voort te zetten aan iedereen met borstkanker en/of die ermee in aanraking komt. Je staat er niet alleen voor en dat is zo fijn! Wil je mij sponsoren en daarmee de BVN steunen?

Je kan mij steunen door op de link hieronder te klikken of door het formulier in te vullen bij de sponsormogelijkheden en in het formulier mij aan te vinken.

 

Ik ga ervoor en maak er een waardevolle tocht van!!
Liefs Dana

Dit is pellegrino Marjon Daams

“Je hersenen laten je praten, lachen, piekeren… en nog wel duizend dingen meer. Zonder dat je erbij stilstaat heb je ze nodig bij alles wat je doet, denkt en voelt”

Mijn naam is Marjon Daams ik ben 46 jaar en woon met mijn man Martijn in Budel Schoot. We hebben 4 prachtige kinderen mogen adopteren uit Hongarije en zij zijn voor mij een voorbeeld, dat je veel kunt bereiken ook als je leven niet altijd makkelijk is geweest. Met hun, mijn ouders en Peter in mijn gedachten ga ik deze tocht lopen. Want ik vind het reuze spannend.

Wat is de reden waarvoor je de Camino loopt?

De reden dat ik de camino met Peter ga lopen is dat ik hem wil steunen in zijn tocht, maar ook omdat het de droom van mijn vader en moeder is ooit de camino te lopen. Na de dubbele herseninfarct van mijn vader zal dit niet meer gaan gebeuren en loop ik hem voor hen. Ik loop 5 dagen van Sarria naar Santiago, 116 km

Voor welk goede doel loop ik?

Ik zou het leuk vinden als je mij wilt sponsoren. Het geld dat ik ophaal gaat naar de hersenstichting. 

De hersenstichting:

Denk je eens in wat je hersenen allemaal doen. Ze bepalen wie je bent en wat je kunt. Je moet er niet aan denken dat er iets met je hersenen gebeurt. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. De Hersenstichting zet zich in voor gezonde hersenen voor iedereen. Help je mee?

.